DESPRE PERFECȚIUNEA IMPERFECȚIUNII OMULUI :)


Image

 
“O, Enoh, o, copiii mei, cât de glorios este Dumnezeu în graţia Lui infinită! Cât de bun, plin de iubire şi de compasiune! El, Cel care nu cunoaşte suferinţa şi imperfecţiunea, El, Cel sfânt,  infinit,  etern,  supremul Dumnezeu atotputernic, poate crea din perfecţiunea sa infinită, în mod miraculos, fiinţe imperfecte; nu se pune problema că El nu le-ar fi putut crea perfecte – departe de mine un asemenea gând –, ci numai pentru a revărsa asupra lor, în înţelepciunea Lui infinită, din profunzimea iubirii şi graţiei Sale intrinseci, iubirea Lui părintească, din eternitate în eternitate,  pentru a ne demonstra astfel că El este unicul şi adevăratul Părinte al tuturor oamenilor şi spiritelor.
          O, Enoh, o, copiii mei, abia acum înţeleg acest adevăr în toată plenitudinea lui! Dacă nu  aş fi fost slab, cum aş fi putut fi capabil să percep această binecuvântare indescriptibilă?

         Tatăl preasfânt m-a lăsat să devin slab şi epuizat numai pentru a deveni astfel mai receptiv  la iubirea Lui uluitoare. O, cât de bun este El, cât de bun trebuie să fie faţă de cei care nu L-au  ofensat niciodată, de vreme ce îmi arată mie o asemenea graţie şi compasiune, deşi eu sunt cel mai  mare păcătos în faţa Lui!
CASA DOMNULUI – J.LORBER

 

 

 

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s