RUGĂCIUNE PENTRU IUBIREA DE SINE – Don Miguel Ruiz


,,Astăzi, Părinte al universului, te rugăm să ne ajuţi să ne acceptăm exact aşa cum suntem, fără să ne mai judecăm.

Ajută-ne să ne acceptam mintea aşa cum este, cu toate emoţiile sale, cu toate speranţele și visele noastre, cu personalitatea ei, cu felul nostru unic de a fi.

Ajută-ne să ne acceptăm corpul aşa cum este, cu toată frumuseţea și perfecţiunea lui.

Îngăduie ca iubirea noastră de sine să devină atât de puternica încât să nu ne mai respingem niciodată, încât să nu mai punem niciodată piedici în calea propriei noastre fericiri, a libertăţii și iubirii noastre.

De acum înainte, îngăduie ca fiecare acţiune a noastră, fiecare reacţie, fiecare gând și fiecare emoţie pe care le manifestăm să fie bazate numai pe iubire.

Ajută-ne, Tată, să ne amplificăm iubirea de sine până când întregul vis în care trăim se va transforma, până când teama și suferinţa vor deveni iubire și fericire.

Îngăduie ca iubirea de sine să devină atât de puternică încât să dizolve toate minciunile în care am fost programaţi să trăim, care ne spun că nu suntem suficient de buni, de puternici, de inteligenţi, că nu putem reuşi. Îngăduie ca iubirea noastră de sine să devină atât de puternică încât să nu mai fim nevoiţi să ne trăim viața în funcţie de părerile celorlalţi. Îngăduie-ne să avem o încredere atât de mare în sine încât să facem singuri alegerile pe care le preferăm.

Iubirea de sine va alunga teama în fața responsabilităţilor pe care le avem față de propria noastră viață sau a problemelor care pot apărea pe drum. Orice am dori să realizăm, îngăduie să o facem prin puterea iubirii de sine.

Începând de astăzi, ajută-ne să ne iubim pe noi înşine suficient de mult pentru a nu mai permite nici un fel de circumstanţe care să ni se împotrivească.

Ajută-ne să ne trăim viața aşa cum suntem, fără să mai pretindem că suntem altcineva, numai pentru a fi acceptaţi de către cei din jur. Nu mai avem nevoie ca altcineva să ne accepte sau să ne spună cât de buni suntem, căci ştim acum cine suntem cu adevărat.

Îngăduie să ne bucurăm – prin puterea iubirii de sine – de ceea ce vedem atunci când ne reflectăm în oglindă.

Îngăduie ca zâmbetul să nu mai părăsească niciodată expresia feței noastre, amplificându-i astfel frumuseţea interioară și exterioară. Ajută-ne să simţim o iubire de sine atât de intensa încât să ne bucurăm întotdeauna de propria noastră prezență.

Ajută-ne să ne iubim pe sine fără a ne mai judeca, căci judecata nu atrage după ea decât vinovăție și auto-acuzare, dorinţa de a ne auto-pedepsi, care ne fac să pierdem perspectiva iubirii tale.

Amplifică voinţa noastră de a ne ierta pe sine, chiar în acest moment. Purifică minţile noastre de otrava emoţională și de auto-acuzaţii, astfel încât să putem trăi într-o pace interioară și într-o iubire perfecte.

Îngăduie ca iubirea noastră de sine să fie puterea care să ne schimbe viața, transformând-o dintr-un iad într-un rai. Ajută-ne să ne transformăm prin intermediul acestei puteri fiecare relaţie pe care o avem, începând cu relaţia cu noi înşine.

Ajută-ne să ne eliberăm de conflictele cu cei din jur, să fim fericiţi să ne împărțim timpul cu cei dragi și să-i iertăm pentru orice nedreptate pe care ar comite-o față de noi.

Ajută-ne să ne iubim pe noi înşine atât de mult încât să-i putem ierta pe toţi cei care au greşit vreodată față de noi.

Dă-ne curajul să ne iubim necondiţionat prietenii și familia, astfel încât relaţiile noastre cu ei să devină absolut pozitive și pline de iubire.

Ajută-ne să creăm noi canale de comunicare în relaţiile noastre, să scăpăm din războiul controlului, în care nu pot exista învingători sau învinşi. Ajută-ne să lucrăm împreună, ca o echipă, într-un joc al iubirii, fericirii și armoniei.

Fie ca prin grația ta, relaţia noastră cu familia și cu prietenii noştri să aibă la baza respectul și bucuria, astfel încât să nu mai simţim nevoia să le spunem cum trebuie să gândească și cum trebuie să se comporte.

Fie ca prin grația ta, relaţiile noastre amoroase să devină sublime, astfel încât orice clipă pe care o petrecem alături de partenerul nostru/partenera noastră să devină o clipă de fericire.

Ajută-ne să îi acceptăm pe cei din jur exact aşa cum sunt, fără să îi mai judecăm, căci atunci când îi respingem pe alţii, noi ne respingem de fapt pe noi înşine. Iar atunci când ne respingem pe noi înşine, noi te respingem de fapt pe tine.

Ziua de astăzi reprezintă un nou început. Ajută-ne să ne începem din nou viața, punând la temelia ei puterea iubirii de sine.

Ajută-ne să ne bucurăm de viața, de relaţiile noastre, să explorăm viața, să ne asumăm riscuri, să fim vii și să nu mai trăim cu teama de a iubi.

Îngăduie să ne deschidem inimile față de iubire, care este dreptul nostru prin naştere.

Ajută-ne să devenim Maeştri ai Recunoştinţei, ai Generozităţii și ai Iubirii, astfel încât să ne putem bucura de întreaga ta creaţie, acum și de-a pururi. Amin.”

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s