NU EȘTI BUN DE NIMIC!


                          În tratatele de psihologie scrie că această propoziție este o agresiune, mai mult sau mai puțin subtilă, asupra copilului cu repercursiuni destul de grave în timpul maturității acestuia. Păi ce cred eu, că vine degeaba copilul la acel părinte și invers? Cunosc eu un copil mândru care a fost salvat tocmai prin această formă de ,,agresiune” . Noi nu suntem vinovați… nuuuu, noi suntem victimele altora, și ca în sindromul Stockholm, poate călăul are dreptate! 🙂 Copilul despre care este vorba este bucuros că nu e bun de nimic pentru prima dată în viața lui! Un mare adevăr eliberator. El este așa cum este. Toți sunt buni la ceva, numai el e fericit că nu e bun de nimic. Pentru el nu mai există termeni de comparație: ,,cel mai mic dintre cei mici”, ,,nimicul cel mai de nimic”, ,,da’, totuși, nu-s ca alții”. 

Copilul a fost atins acolo unde avea de lucru. Copilul simte doar iubirea care mângâie toate sufletele. Copilul se simte liber să fie cum e el, iubește doar pentru că doar asta îl împlinește. 

Copilul s-a întins spre Cer… până acolo unde ajunge mânuța lui cea mică. 

Copilul tace pentru că acum ascultă și știe că sufletul lui poate mângâia și poate fi mângâiat.

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

One Response to NU EȘTI BUN DE NIMIC!

  1. adorcristy says:

    Reblogged this on Armonii de veghe.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s