DESPRE IUBIRE


         

            ImageOrice cuvânt despre Iubire este doar un pretext ce exprimă dorința, care arde ca o flacăruie în fiecare om, de a se uni cu Soarele și Lumina Lumii. Frumos spune Rumi, că nu poți învăța Iubirea, ea venind pe aripile Grației… dintr-un prea-plin  încerc să  îmbrac în cuvinte  Iubirea, care e singura dătătoare de Viață, de parcă ar însemna ceva.  Desigur, mintea cuprinde prea puțin, ea poate doar indica direcția cea bună. Mereu văd corespondențe în zilele vieții obișnuite… efecte ale iubirii mai presus de ale minții pentru că ele nu urmează logica liniară. În relația de cuplu care te crește am văzut ceva extraordinar. Îi iubești tot neamul, aprioric. Ceea ce își dorește pentru el, cel de lângă tine, devine și dorința ta. Astfel, de pe acest nivel am sărit pe un altul. Când îl iubești cu toată Ființa ta pe Cel care ți-a dat Viața, efectul este că îți aduci aminte cine ești, cui aparții… iubești tot ceea ce este al Lui începând cu tine… în mijlocul inimii mele este un punctișor minuscul care poate cuprinde în el tot ce există… iubirea devine sferă, geometrie sacră… cuprinzătoare de tot… îl Iubesc pe El, pe Tine ca pe Mine și închid cercul, de data asta în 2 D :), tot în Dumnezeu.

          Ieri am prins magnetic o replică dintr-un film… ex-părinte de ce ați ales să vă retrageți? Iar actorul răspunde: toată viața am căutat să-l aud pe Dumnezeu, ca în vremea de pe urmă să-mi dau seama că El este în Tăcere.

,,…Cand ating pamantul in rugaciune, nu am alt tel decat sa te ating pe Tine / Orice cuvant despre gradini, flori, privighetori, dans sunt doar pretexte… / Inima este o lumanare plina de dorinta de a arde / Luata de langa iubitul ei, aspira sa fie una cu El / Despre Iubire nu poti sa inveti nimic / Iubirea vine pe aripile Gratiei…”
Rumi

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

4 Responses to DESPRE IUBIRE

 1. calinakimu says:

  Ma bucur sa vad ca vorbim despre acelasi subiect…Este un subiect pe cat de generos ca tratare, pe atat de laborios ca FAPTE. A cunoaste cu adevarat ceva, presupune ACTIUNE, nu poti ramane acelasi. Constientizarea fara actiune este un non-sens. Din nefericire, atunci cand descoperim lucruri neconvenabile…fugim de ele sau le dam interpretari convenabile. Iubirea este unul dintre acestea…
  Consider ca orice am spune despre “ideea” noastra despre D-zeu, este gresit. Aceasta PUTERE nu poate fi decat vetuita. Orice “atribut” este doar o reprezentare minuscula, nesemnificativa a unei lucrari de NECUPRINS. In aceasta idee consider ca folosirea numelui de D-zeu poate deveni inflationista, printr-o repetare excesiva. Dumnezeu nu poate fi “personificat”, nu este in afara NIMANUI…O palida idee despre aceasta PUTERE ar fi : “TOT IN TOATE ” …si tot ramne un mister SI TREBUIE SA RAMANA ASA. Nmai aroganta stiintei nu vrea sa recunosca existenta INCOGNOSCIBILULUI.

  Like

 2. sharabagiu says:

  “Iată, la începutul tuturor începuturilor și al existenței întregii existențe a fost Cuvântul. Acest Cuvântul era cu Dumnezeu, pentru că Dumnezeu Însuși era Cuvântul, și tot ceea ce este și umple spațiul fără sfârșit, a fost creat prin Cuvânt, și fără acest Cuvânt, nimic nu a fost creat.
  Acum, Cuvântul veșnic a luat trup din Sine și a venit ca o ființă la poporului Său în această lume umană, și cei care sunt ai Lui nu-L recunosc. Și tu ești, de asemenea, o ființă umană și nu recunoști Cuvântul veșnic din Mine pentru că ești orb de inimă.”
  Acestea sunt Cuvintele Domnului adresate unui capitan roman care inca nu il recunoscuse pe Dumnezeu in Persoana lui Isus Hristos.

  Like

 3. Cristian says:

  in iubire nu poti sa scazi ci doar sa cresti …

  Like

 4. Ralu Daniela says:

  Da, creşterea este atributul sau consecinţa iubirii.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s