EȘTI ÎMPLINIT ?


               Împlinirea mea vine numai din cunoașterea de sine. Nimeni nu-ți dă asta din exterior… te poate ajuta cineva doar în ceea ce privește scurtarea timpului până la atingerea acestui scop al vieții. Acel cineva poate fi oricine, oricând, oriunde care a ajuns să poată să-ți arate prin exemplul personal că nu exclude pe nimeni, nu face diferențe și nu judecă… toate au plecat de aici: orice percepție cere o evaluare, o selecție, organizare, reorganizare… ce se întâmplă când există o perfectă egalitate? Poți cunoaște… cunoscându-mă pe mine însămi cunoașterea mea e completă.
              Iertarea este cea care vindecă separarea noastră.
              Rugăciunea de iertare este singura cu înțeles, căci cei care au fost iertați și au acceptat iertarea au totul.
              Rugăciunea are un rost atâta timp cât nu te-ai vindecat de interpretări separatiste.
              Cel care cunoaște este în Comuniune cu el însuși și cu Dumnezeu.

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

6 Responses to EȘTI ÎMPLINIT ?

 1. Marian says:

  Ralu,eu tot citesc si recitesc,revin ,caut,incerc sa inteleg ce s-a petrecut cu mine,cu lumea noastra…e prea multa suferinta pe pamant,trebuie sa ne dea Dumnezeu un semn !
  Vorbeai de implinire . Cand spui : Împlinirea mea vine numai din cunoașterea de sine, te referi la necesitatea centrarii eforturilor pe interior,la eliberarea de mirajul cautarii adevarului in lumea exterioara ? Te intreb pentru ca in ecuatia pe care incerc sa o rezolv de atata amar de vreme,Implinirea are un rol cheie .Nu am tabloul complet al derularilor ,dar o sa-l am .Deci : la ce te refereai de fapt-la ceea ce am spus legat de interior si exterior,sau la acel moment unic ,inconfundabil,in care iti traiesti scanteia pe viu -o experienta directa ? Ce e implinirea de care vorbesti tu,cand zici : Esti implinit ?

  Like

 2. Marian says:

  Tot nu inteleg !Eu sunt constient ca am primit tot,ca am tot,ca,la un anumit nivel al fiintei mele exista bogatii imense,de necrezut pentru mintea omeneasca- si cand spun asta nu o spun ca pe o constientizare simpla ,venita prin intelect,prin ratiune,nu e o deductie sau o credinta pornita din ceea ce am citit,ce am auzit ;nu ,e mult mai mult de atat- dar tot nu ma simt implinit !Daca ma intrebi : Esti implinit ? O sa-ti raspund Aaaa,cam pe jumatate !Jumatatea aceea e in cer ,cealalta e pe pamant !Gresesc ?

  Like

 3. Marian says:

  Tu glumesti ?!

  Like

 4. Marian says:

  Adu tu …!
  Nici lu’ Praslea nu i-au cerut asta !!! I-au cerut sa aduca niste mere,s-a dus in gradina ,a pus tepuse ,si a luat mere.Eu am uitat de tepuse …mere am cu duiumul,parca le-a pus Dumnezeu cu lopata;pe cuvant,e plina gradina si avem unul chiar si in fata casei – cade de rod !

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s