SĂ NU AI NĂDEJDEA TA ÎN LUME, FIINDCĂ SE SCHIMBĂ FOARTE UȘOR


Duminică au ieșit în întâmpinarea Lui cu ramuri de finic şi cu stâlpări, şi Vineri L-au bătut fără omenie şi l-au rănit.

Astăzi te iubește un boier şi-ţi făgăduiește să-ţi facă mult bine, iar mâine întoarce dragostea în urâciune, şi te urmărește ca să te omoare. Şi acestea toate se fac, fiindcă lumea nu are nici o statornicie sau adevăr, cum s-a văzut lămurit nu numai la oamenii ceilalţi, ci şi la însuşi Stăpânul nostru când a intrat în Ierusalim şi L-a primit poporul cum are cinste şi slavă nemăsurată, şi în puțină vreme L-a batjocorit cu necinste şi defăimare. Duminică au ieşit în întâmpinarea Lui cu ramuri de finic şi cu stâlpări, şi Vineri L-au bătut fără omenie şi l-au rănit. Duminică au scos hainele lor şi le-au întins pe pământ, pe unde Stăpânul trecea, şi în a şasea au scos pe ale Lui şi cu totul gol l-au bătut. întâi îi ziceau: „Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului”, iar pe urmă strigau lui Pilat: „Ia-L, ia-L, răstigneşte-L pe El”. A intrat Duminică în cetate cu slavă şi cu cinste ca un Dumnezeu, şi Vineri a ieşit cu ruşine nemaipomenită şi L-au răstignit cu totul gol, ca pe un tâlhar şi om făcător de rele. Nu ţi se pare această schimbare şi prefacere a lumii atât de grabnică şi nestatornică? Nu avea nădejdea ta la lume, fiindcă este lesne schimbăcioasă. Numai în Stăpânul ai nădejdea ta, şi slujeşte Lui din tot sufletul tău, căci Acesta este Dătător foarte bogat, iar lumea este nemulţumitoare şi-ţi răsplăteşte rău pentru bine, după Proorocul: „Răsplătitu-mi-au rele în loc de bune”. Pentru bunătăţi vremelnice, lumea dă veşnică osândă, şi Domnul pentru puţina osteneală dăruieşte slavă, cinste şi veselie nesfârşită.

(Agapie Criteanu, Mântuirea păcătoșilor, Editura Egumenița, 2009, pp. 250-251)

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

2 Responses to SĂ NU AI NĂDEJDEA TA ÎN LUME, FIINDCĂ SE SCHIMBĂ FOARTE UȘOR

 1. calinakimu says:

  Pe IIsus ori îl ucizi, ori fugi de EL, mai greu…să-L urmezi. Ceea ce spune şi face Iisus nu este de acceptat pentru TOŢI cei care trăiesc din experienţa lumii noastre. Şi experienţa aceasta ne spune să luptăm între noi pentru cât mai mult…indiferent cu ce preţ şi asta într-o competiţie pe viaţă şi pe moarte , cu singură regulă a bunului plac, a puterii pumnului şi mai de curând a banului…
  Pentru mine mai interesant ar fi fost să ne spună Agapie Criteanu…cum facem să nu mai fim AŞA. Şi spun asta deorece dacă astăzi IISUS ar veni printre noi…L-am ucide INSTANTANEU…Suntem mult mai pervertiţi decât oamenii de acum 2000 de ani.
  Să nu-mi povestească Agapie despre rugăciuni bolborosite…Nu funcţionează decât pentru o anumită categorie de oameni care înţeleg rugăciunea în “spiritul” ei, nu în litera ei, pur declarativă.
  Ne aflăm cu toţii în aceiaşi “oală”…şi TREBUIE să ieşim ÎMPREUNĂ. Asta nu înseamnă în acelaşi timp, însă va trebui să conştientizăm situaţia şi mai apoi toate vor veni de la sine. Este un proces ireversibil pentru cei care REALIZEAZĂ…REALITATEA.

  Like

 2. adorcristy says:

  Reblogged this on Părintele Teofil Pârâian.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s