CREZI TU CĂ EŞTI MAI BUN?


Nu există om care să nu fi primit un dar. Dacă e primit înseamnă că aşa a ales Dumnezeu. Ce merit ai tu atunci? De ce crezi că tu eşti mai bun decât cel pe care-l vezi mai puţin bun? Dacă nu te vezi egal cu toți ceilalți eşti pe calea ego-ului şi vei căuta acceptare şi faimă, control asupra altora sau chiar bani! Eşti liber să experimentezi iluzia că eşti spiritual… vei ajunge repede la concluzia că darul se oferă cu bucurie, fără a avea așteptări lumești… răsplata pentru oferirea necondiționată a darurilor tale este bucuria celuilalt şi a ta; liniştea, compasiunea şi pacea celui care dă şi a celui care primește.

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

3 Responses to CREZI TU CĂ EŞTI MAI BUN?

 1. calinakimu says:

  Ralu…părerea mea este că nimic nu este întâmplător pe lume…Nimic nu primeşti…”de ochi frumoşi”…”Talantul”, mult/puţin pe care-l primeşte fiecare, este binemeritat. “Drepatea” este una din Legile care guvernează Universul. În funcţie de CE faci cu talantul primit, vei MAI primi sau ţi se va LUA (pierde), şi ce-ai primit. Nu se pune problema “aşteptărilor”…lumeşti sau nu, atâta timp cât ţi s-a dat cea mai mare “răspundere”…aceea de a fi LIBER să decizi. De modul cum vom gestiona această libertate, depinde TOTUL. Acesta este destinul pe care NOI ni-l destinăm.
  Noi NU suntem egali decât ca drepturi, în rest fiecare se află ACOLO unde faptele sale l-au plasat…N-avem cum să fim egali?! Este adevărat că nu suntem MAI importanţi decât firul de iarbă, dar asta înseamnă că firul de iarbă va primi ce îi este necesar dezvoltării sale, cum moi vom primi ceea ce ne este necesar nouă…Bineânţeles că vom primi mai mult, fiind mai complexi. În aceiaşi măsură, între oamenii ce nu se află pe aceiaşi treaptă de conştientizare se vor crea diferenţe, diferenţe generate de MODUL cum fiecare a a inteles să-şi folosescă talantul. Dar cu cât AI mai mult… cu atât ţi se CERE mai mult şi asta nu o cere vreo Divinitate aflată undeva în afară noastră…ne-o cere propria conştiinţa, ce substanţial este UNIVERSALĂ.
  Bineânţeles că pe măsură ce “conştientizezi” aceasta…COMPASIUNEA va deveni modalitatea de a “simţi” lumea înconjurătoare, văzută şi nevăzută. Trăind în “prezent”, fără gânduri, doar conştient, vigilent, atent, te vei identifica cu TOTALITATEA, adică nu va mai există dualitate…TU şi RESTUL…Vom fi noi şi NOI. Când vei privi o floare, vei fi floare…vei fi lumina, vei fi copac sau orice vietuiotoare…şi nu poţi fi toate acestea fără să FII IUBIRE, COMPASIUNE.

  Like

 2. Ralu Daniela says:

  Mulţumesc, Călin! Te îmbrăţişez… ca de obicei!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s