REGELE ȘI BĂIATUL CARE FACE CURĂȚENIE


         Un rege bătrân s-a gândit să se retragă de la conducere, însă el nu avea copii, soția îi murise de mult timp. Nu avea cui să-i lase regatul. Era un rege generos și foarte corect. Pentru a fi corect a spus că vrea să aleagă pe cineva potrivit acestei funcții, dintre toți locuitorii reagatului său. Cineva care să poată prelua tronul ca rege sau regină.

          S-a trimis această veste în tot regatul.

,,Dacă simți că ești capabil să conduci această țară, regele te invită să te înscrii!”  

S-a stabilit o dată de prezență a tuturor celor care se simțeau potriviți, moment în care toți intrau într-un program de pregătire în manierele regale de conducere. Sute de oameni s-au prezentat la data stabilită. Toate categoriile de oameni au venit: tineri, bătrâni, bărbați, femei.

          Au fost întâmpinați de către slujitorii regelui care i-au înștiințat că nu-l pot întâni pe rege direct, decât după o perioadă de 6 luni de pregătire. Familiarizarea cu conduita regală,  cu camerele palatului regal, după care îl puteau întâlni pe rege pentru interviul final pentru postul de rege.

          În prima fază treceau pe la băile regale, apoi treceau prin camerele cu veșminte și bijuterii regale pentru a arăta corespunzător unei asemenea funcții. După aceea mergeau să învețe cum să călărească caii regali. Apoi, învățau politică, religie și cum să se roage.

          Mulțumiți cu toate acestea, oamenii au intrat în programul de pregătire, începând cu jacuzzi-ul regal, apoi masaje, reflexoterapie… etc. … la îmbrăcat cu toate mătăsurile și cele mai fine bijuterii și pietre prețioase… ș.a.m.d.

          Trecuse vremea și mai era o săptămână până la întâlnirea cu regele.  Regele ceru să afle stadiul pregătirilor. Era nerăbdător. Ministrul se duse cu o comisie să verifice.  Când acolo, ce să vezi?

Foarte mulți oameni erau încă la băi. Erau în zona băilor regale și chiar începuseră să facă afaceri. Își ofereau serviciile ca masori, reflexoterapeuți, alte tehnici energetice… Întrebați de ce nu au continuat traseul pregătirilor, aceștia au transmis salutări regelui cu mulțumiri că și-au găsit menirea în viață. Au scos cărțile lor de vizită pentru programări ale regelui la masaj și tuturor miniștrilor  cu o reducere semnificativă.

          Comisia ministerială merse mai departe, în spațiile de înveșmântare și împodobire. Și acolo erau mulți care erau satisfăcuți cu croiala Armani, și-au deschis afaceri și ei, aceștia, de asemenea, își tipăriseră cărți de vizită pentru reclama la vânzări. Regele, desigur avea discount.

          În camere multicamerale ale politicii rămăseseră la dispute interminabile pe teme politice. Când i-au întrebat de ce nu au trecut mai departe, aceștia au răspuns că-s bine-mersi în pozițiile lor și că oricând pot prelua o funcție de ministru.

          La secțiunea de astrologie se opriseră la ghicitul în palmă și alte aplicații practice ale domeniului astrologic…

          Ministrul s-a prezentat cu raportul în fața regelui cerându-i prelungirea celor 6 luni care expiraseră, deoarece nimeni nu avansase. Regele a întrebat dacă era cineva în camera de rugăciune. Nimeni.

          Templul sfânt era ultimul loc de întâlnire cu regele, deoarece la sfârșitul fiecărei zile, acesta își leapădă veșmintele și se așează într-o rugăciune fără cuvinte… în tăcere deplină.

          – Duceți-vă și verificați din nou camera din Templu!

          S-au dus… nimeni nu era acolo.

          Au răspuns regelui: ,,Nu e nimeni acolo… doar băiatul care face curățenie.

          Regele a cerut să fie adus băiatul învârstă de 12 ani.

          – Ce faci tu în camera de rugăciune?, întrebă regele.

– Mărite rege, eu doar curăț lucrurile de acolo, am grijă de ele de când eram mic?

– Dar nu te-am văzut niciodată!

– Nu m-ați văzut pentru că eram într-un colț… vă așteptam.

– Ce știi tu despre aceste lucruri pe care le-ai văzut?

– Ceea ce am văzut este că regele se bucură de toate aceste lucruri, se bucură de toate plăcerile, însă văd că în acest loc regele este neatins de ele. Lasă totul. Nimic nu mai contează. El își leapădă nu numai hainele, ci și gândurile…

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

6 Responses to REGELE ȘI BĂIATUL CARE FACE CURĂȚENIE

 1. adorcristy says:

  Reblogged this on Armonii de veghe.

  Like

 2. calinakimu says:

  Despre lepadarea gandurilor vorbesc in ciclul de articole…Timpul & moartea…Este conditia esentiala de a percepe PREZENTUL.

  Like

 3. calinakimu says:

  Desigur…EXISTENTA mi-o spune prin toate manifestarile ei, prin flori, soare, iarba si oameni.
  Eu ma “simt” in permanenta iubit…Tu nu? Simt ca nu pot iubi eu…cat sunt de iubit…sau ca iubesc prea putin…

  Like

 4. calinakimu says:

  Ralu…este un loc “comun”…acolo ne intalnim cu totii…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s