DE CÂTE ORI MUȘTI DIN MĂR?


     Că mănânc 1, 2 sau 3 mere nu e chiar un bai mare, dar dacă nu mă opresc și mănânc toate merele din măr, atunci… se lasă cu ceva serios.

    La fel este și cu gândurile care hrănesc mintea. Oare ce s-ar întâmpla dacă aș avea doar gânduri dătătoare de bucurie, de înțelegere, de compasiune, de ajutor, de tot ce unește? Iar pe celelalte, gânduri de separare, nu le-aș mai hrăni cu puterea mea?

   Oare de este atât de greu să vezi și să nu acumulezi? Doar să vezi? Oare de este atât de greu să nu judeci și să crezi că știi, condamnându-te singur la vinovăție și regrete când o să stai cu Adevărul Față în față? Oare de ce este dificil a înțelege că tot ce-i fac altuia, mie îmi fac și Fiului Una cu Dumnezeu din fiecare?

  Oare de ce este atât de greu să înțelegi că ești acolo unde te vrea Dumnezeu, pentru scopul ales împreună și că a crede că tu faci este privarea de adevărata comunicare și comuniune cu Dumnezeu?

 Oare de ce nu înțeleg semnificația cuvintelor care unesc jos-ul cu sus-ul, și pe sus cu jos: Omul în Dumnezeu și Dumnezeu în Om.

 

ps. Gândurile rele sunt consumatoare de oameni. Oamenii consumatori de gânduri bune sunt veșnic sătui.

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

6 Responses to DE CÂTE ORI MUȘTI DIN MĂR?

 1. oare ce s-a întâmpla dacă ai muşca un măr şi ai găsi alt măr?

  Like

  • Ralu Daniela says:

   🙂 Chiar așa e! Mușcând dintr-un măr găsești un alt măr doar ca potențial, cu sute de mere în el… voi număra sâmburii cu prima ocazie 🙂 . Pe orizontala minții muști dintr-un măr și găsești alt măr-pom trecând mai departe 🙂

   Like

 2. calinakimu says:

  Pentru a privi, fara sa apelezi la memorie, fara a eticheta, fara a clasifica…trebuie sa fii primitoare ca palnia. Ea permite trecerea oricarui lichid fara sa interpreteze, pur si simplu este permisiva.Relatia divin/umana este substantiala. Aceasta relatie este cu voia sau fara de voaia ta. Daca este cu voie…atunci este implinire, este acea stare de gratie, armonie, desavarsire…Daca este fara de voie, este o stare de dor, de neamplinire, de netraire. Cum tu esti emotiva, ai nevoie sa urmezi, sa adori, sa iubesti un model…iar Iisus este deasupra oricarui model de iubit…este insasi IUBIREA. Fiul, Fica, Existenta…toate reprezinta Divinitate, intr-o forma sau alta…Cand realizezi ca nu esti gandul, ca esti de fapt MARTORUL care vede ca nu esti gandul…deja este un pas mare. Pasul decisiv este cand mintea tace, nu mai borboroseste…nu mai macina ganduri. In acea liniste apare inefabilul…indecriptibilul, incognoscibilul…PTREZRNTUL atemporal, etern. EL era dintotdeauna ACOLO unde Iisus vorbeste de camaruta inimii, acolo unde trebuie sa inchizi usa gandurilor…

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s