NICOLAE STEINHARDT – 102 ANI DE LA NAȘTERE


        Evenimentul eliberării se apropie şi poate avea loc din clipă în clipă. În mica celulă de la Zarca, singur, îngenunchez şi fac un bilanţ. Am intrat în închisoare orb, cu vagi străfulgerări autogene ale beznei, care despică întunericul fără a-l risipi, şi ies cu ochii deschişi. Am intrat răsfăţat, răzgâiat. Ies vindecat de fasoane, nazuri, ifose. Am intrat nemulţumit. Ies cunoscând fericirea. Am intrat nervos, supărăcios, sensibil la fleacuri. Ies nepăsător. Soarele şi viaţa îmi spuneau puţin. Acum ştiu să gust felioara de pâine cât de mică. Ies admirând mai presus de orice curajul, demnitatea, onoarea, eroismul. Ies împăcat. Cu cei cărora le-am greşit, cu prietenii şi duşmanii mei, ba şi cu mine însumi. 
Nicolae Steinhardt

    Îți mulțumesc, Doamne, pentru că mi-ai dat tot ce este al tău… îți mulțumesc și pentru acest suflet care a primit numele Nicolae.

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

4 Responses to NICOLAE STEINHARDT – 102 ANI DE LA NAȘTERE

 1. calinakimu says:

  In ceea ce ma priveste…prefer sa fiu eu insumi profesorul propriei mele existente, iar lectile sa fie EXISTENTA.

  Like

 2. mesager says:

  Cu ajutorul lui Dumnezeu,Calin ! Cu ajutorul lui Dumnezeu sa fim noi insine profesorii propriei noastre existente.Vrei fara ajutorul lui Dumnezeu ?!Cat,ca eu m-am saturat …?!Chiar nu ai ideie cat doare ? Ne jucam bambilici,ti-e drag sa vorbesti ca sa te afli in treaba ?

  Like

  • Ralu Daniela says:

   Așteptam un mesager… și iată, ai și sosit!

   Like

   • mesager says:

    Nu sunt eu ,Ralu….sunt multe peste mine ,si mai bune si mai putin bune. La multe nu stiu cum sa le fac fata,pe multe le vad si nu stiu daca sa tac sau sa vorbesc !Ne-am ratacit,ne calcam sufletele in picioare incapabili sa intelegem ca se petrece acest lucru,vietile personale,viata sociala,pricipiile si valorile,tot si toate par a se duce de rapa !Ce ne mai ramane ? Sa nu ma chemi la adunare ,nici la rugaciune,nu visez la alta religie ,nici la miracole,nici la alta lume,visez la impacare si la Dumnezeu !Daca le ai da-mi-le …daca nu le ai o sa le gasesc singur,e scris sa ajung la ele !

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s