DUMNEZEU NU PEDEPSEŞTE


science-torus

Dumnezeu este sfânt, iubirea pură, bunătatea infinită, mila infinită… El nu are asemănarea gândirii noastre, noi avem de câştigat Asemănarea cu El.
Modul cum a creat omul mă umple de recunoştinţă şi de încântare. Toţi oamenii cărora le-a făcut parte să-L cunoască, ne repetă de peste veacuri să ne păzim vatra gândurilor curată. Prin rugăciune neîncetată pentru că natura noastră omenească este instabilă şi poţi oricând să uiţi ce eşti cu adevărat. Şi Adevărat este numai ce a creat Dumnezeu: copiii făcuţi din iubire, pentru iubire, acesta este omul.
De ce să păstrez vatra gândurilor curată? Pentru că doar harul lui Dumnezeu şi mila Lui ne poate scăpa de ceea ce ne facem nouă înşine şi celorlalţi. A avut El grijă să nu putem distruge ceea ce nu ne aparţine, iar noi nu ne aparţinem nouă, ci Lui.
Am pus imaginea câmpului toroidal, pentru că aşa am înţeles ce-mi fac singură. Puterea credinţei şi a gândului omului chiar poate muta munţii din loc. Puterea e de sens egal, atât în iubire, cât şi în absenţa ei. Intenţiile care pleacă din centrul inimii noastre şi care ar trebui să fie locul Altarului curat, adună din tot spaţiul intenţii şi gânduri asemănătoare… de aceeaşi culoare, miros, lumină sau lipsă de lumină. În acest fel este lesne de înţeles că tot ce dăruiesc întregii Creaţii se întoarce tot la mine, dar pe la exterior.
Cine nu a trăit pe pielea lui această Lege infailibilă? Ce ai dat, mai devreme sau mai târziu ai primit înapoi!
Cine nu a trăit binecuvântarea celor ce-ţi doresc căderea, nu a înţeles că orice alt gând sau intenţie de iertare sau iubire murdăreşte locul sfânt din inima lui.
Iisus a spus să-i ierte că nu ştiu ce fac, dar cred că mai mult… nu ştim ce ne facem nouă înşine prin înzecirea binelui sau ne-binelui gândit, vorbit şi făcut!
Cine poate vindeca sau ajuta un om care crede că Dumnezeu l-a părăsit? Cine este dispus să-şi părăsească modul de gândire atât de radical, încât să cunoască şi să iubească pacea din el mai mult ca orice? Căci Dumnezeu este Pace, Armonie, Iubire…
Tot Iisus mai spune să fim desăvârşiţi precum Tatăl nostru este? Cere, oare, imposibilul? Nu cred! Imposibil este să-ţi părăseşti Ego-ul a cărei foame nu o va potoli nimeni şi nimic niciodată. De aceea, cei mai mulţi au frică de Dumnezeu dar, de fapt, este frica de ce poate mintea lor fragmentată care gândeşte fără niciun dumnezeu, sau nu cu Dumnezeul Adevărat.
Voi pleca de pe pământ cu inima şi mintea pe care am exersat-o aici. Planul terestru este o binecuvântare pentru că aici şi acum pot să-mi vindec mintea şi inima de erorile mele.
Atât timp cât nu ştii ce faci, iertarea şi compasiunea se cere şi se primeşte. Însă, dacă ştii cum stau lucrurile şi afli care este Legea, atunci asumă-ţi răul destin şi nu mai da vina pe Dumnezeu şi pe cei din jur.
Când o să stai, omule, faţă în faţă cu Adevărul ce poţi să mai faci? Vei plânge cu lacrimi amare că ai trăit degeaba?… sau te vei bucura că ai ajuns în Împărăţia Iubirii Desăvârşite? Împărăţia este perfect ocrotită de Adevăr şi de aceea niciun Ego nu va putea intra în ea. Nici aici şi acum, dar nici altcândva.

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s