FRATELE MEU ARE ÎNTOTDEAUNA DREPTATE!


      Potrivit nivelului de înțelegere, la fiecare moment dat, fiecare are dreptate în ceea ce a ajuns să creadă. Faptul că extrem de mulți oameni se simt lezați de unele idei, fără a fi vorba despre ei într-o discuție, e altă problemă a lor. Dacă eu vorbesc din cărți sau imit pe alții, desigur, voi sări să-mi apăr imaginea iluzorie despre mine. Însă, dacă în mine, prin trăire autentică de zi cu zi, s-au format convingeri fără echivoc, atunci voi spune ce am de spus la momentul oportun. Adică îmi iau seama şi discut idei, nu despre egalul meu. Numai că, egalul meu nu ştie că eu îl văd egal.

   Când eşti în pace vezi şi ştii de unde gândește şi vorbește egalul tău. Cei mai mulți se auto-justifică, devin defensivi sau agresivi pentru că nu cunosc liniștea şi pacea care nu vine de la lume, ci din altă parte…

  Frate al meu, venim unul lângă celălalt ca să ne bucurăm de toate ale noastre… putem comunica fără sa credem în iluzia ta de atac… doar pentru tine este reală, te comporţi pe măsură şi o aduci între noi nu ca iluzie, chiar te vezi separat!

  Eu te primesc de fiecare dată, iar tu continui să ţipi după atenţie şi iubire, deşi ai primit deja ceea ce e de dăruit. Nu vezi datorită orbirii tale. Am experimentat şi tăcerea fără de reproşuri şi aduceri aminte… am mai crescut și-mi spun şi mie şi ţie: nu există decât iubirea, până nu-ţi revii în fire stai în pustiul inimii tale şi hai să ne vedem pe noi înşine ce suntem în stare să ne facem. Eşti fratele meu şi dacă nu vrei să fim frați du-te în lumea ta… te voi aștepta cu răbdare… ca pe fiul risipitor… cu bucurie te aștept! Până vii mai fac ceva, dar asta  ştiu doar eu şi Dumnezeu!

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s