PEȘTELE GURU


Am învățat de la un pește înțelept că a mă avânta să cunosc lumea, cu cât mai la suprafață, cu atât mai probabilă este capturarea mea în plasele pescarilor.

Peștele înțelept păstrează o poziție joasă, acolo unde natura l-a destinat să fie. Peștele înțelept nu caută Apa, pentru că el știe că se scaldă deja în Oceanul Vieții. Peștele înțelept este flexibil și se mișcă liber odată cu fluxul curenților mediului acvatic. El nu vrea să fie caracatiță… de apă sărată fiind , nu caută apa dulce. El este ceea ce este și nu vrea să afle un ocean întreg ce coadă minunată are. Despre el se vorbește în National Geographic doar pentru că niște scufundători temerari, iubitori de pești înțelepți, care trăiesc pe fundul oceanului, au avut curiozitatea de a cerceta adâncimile. Și? Pe cine interesează? Cui îi folosește?

Peștele înțelept nu mai are întrebări. Doar oamenii au definiții pentru ^^interes^^ și  ^^folos^^.  Cu el sau fără el  progresul Vieții Oceanice continuă.  El deja este în lanțul trofic care-i depășește înțelegerea totală… nu-i mai rămâne decât să se bucure că este!

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s