DIALOG SAU DISCUȚIE ?


              Înțelepciunea este infinită, adevărul este la fel… amândouă sunt în expansiune, ca Existența. De aceea, eu omul, voi avea întotdeauna parteneri de dialog, sau nu… nu știu ce aduce clipa următoare, însă atunci când vine aleg dialogul sau discuția?

              Dialogul înseamnă a încerca să-l înțelegi pe celălalt cu o minte deschisă. Dialogul este un fenomen rar și este minunat, deoarece amândoi suntem îmbogățiți. Este rar pentru că nu conștientizezi diferența, până ce nu îl ai. De fapt, poți avea fie o discuție – o luptă verbală, în care încerci să demonstrezi că tu ai dreptate, iar celălalt se înșeală – fie un dialog. Dialogul este atunci când ne dăm mâna, mergând împreună spre adevăr, ajutându-ne reciproc să găsim calea. Este starea de ,,împreună,,, este o cooperare, este un efort armonios de a găsi adevărul. Nu este sub nicio formă o luptă! Este o prietenie, o mișcare îngemănată de a afla adevărul, în care ne ajutăm reciproc. Nimeni nu deține deja adevărul, dar când două persoane pleacă în căutare, întrebând împreună despre adevăr, acesta este un dialog – și amândoi se îmbogățesc.
             Iar când adevărul este găsit, el nu este nici al meu, nici al tău. Când adevărul este găsit el este mai mare decât cei doi participanți la dialog, adevărul îi învăluie pe amândoi – așa se produce îmbogățirea celor doi.


Am ales dialogul pentru totdeauna. Tu?
 

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

2 Responses to DIALOG SAU DISCUȚIE ?

  1. Desigur dialogul. Și nu oricare . Ci acela în care adevărul e pace, Iubire, Cer, iar cuvintele sunt îmbrățișări ale sufletului.
    Să ai o duminică edenică, Ralu!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s