CE ESTE VINDECAREA


Vorbind de la un nivel ultim, cuvintele nu joacă niciun rol în vindecare, mai ales dacă rugăciunea nu este cea a inimii  (rugăciunea inimii este egală cu ,,primești ceea ce ceri,,). Cuvintele și rugăciunea nu concordă una cu cealaltă întotdeauna. Ele nu au înțeles pentru nimeni, pentru că ele, cuvintele, sunt făcute  de minți separate, care confundă iluzia cu realitatea. Cuvintele sunt necesare la început pentru concentrare și excludere a gândurilor care nu-s la obiect. Rugăciunea inimii nu cunoaște imagini atașate cuvintelor cele mai abstracte, ea cere UN  FEL DE TRĂIRE.  Cel care cere din inimă nu va rămâne fără răspuns, însă dacă cere ce nu există sau iluzii, de ele va avea parte. Numai Cuvântul lui Dumnezeu are Înțeles, iar acesta NU ARE SIMBOLURI UMANE. Numai Duhul Sfânt înțelege ce reprezintă acest Cuvânt, iar cum tu ești într-o ÎMPREUNĂ LUCRARE, cuvintele tale, om, nu au importanță.

Mai există o postare despre TĂCEREA în care Fiul devine Una cu Tatăl lui… să ne unim în Această Tăcere a lipsei de cuvinte omenești. Însă, pentru că adormită fiind nu sunt în stare să aud în Tăcere, atunci se recurge la Cuvinte pentru PREDARE, care este ADEVĂRATUL SCOP , cel al comunicării și comuniunii cu Dumnezeu. Și atunci când vorbești, nu mai vorbești tu. Din nou: TU nu există, pentru că te-ai dat la o parte din fața ta și a lui Dumnezeu.

Este adevărat, uneori te temi de validitatea a ceea ce auzi… am învățat că ele nu trebuie judecate în niciun fel, decât oferite cu încredere. O lecție oferită, desigur, tot prin situații de viață, prin cei care îi întâlnești… însă niciodată Lecția nu este aceea pe care o percepe atât cel care crede că ,,dă,,, nici cel care ,,primește,,. În cel mai scurt timp afli care este Lecția adevărată.

Vindecarea este Cuvântul lui Dumnezeu și are consecințe de viață pentru cel care îl acceptă pentru el însuși. Și atunci nu mai vezi altceva nici pentru alții. Atunci definiția timpului devine momentul inevitabil până când incluzi toate aspectele, toate zonele cu probleme. Vindecarea este IERTAREA. Când trupul a devenit stăpânul minții, deoarece credința în boala trupului exact asta face, atunci IDOLII au luat locul lui Dumnezeu în om. Boala nu pare să fie o decizie… dar…

De aceea în vindecare se trece cu vederea mintea și trupul, se vede doar fața lui Cristos strălucind în aproapele tău… astfel sunt corectate toate greșelile și vindecate toate percepțiile. Iisus ne-a demonstrat prin exemplul extrem, că nu suntem trupuri, că nu putem fi ,,uciși,,.  El vindeca orice ,,boală,, pentru că știa ce este omul care îi cere asta. Și recomanda: să nu mai faci… adică orice ,,a face,, are la bază o gândire, o percepție greșită. Atunci cum să te vindeci și ce oferi celui de lângă tine? Cu greșeli se corectează greșelile? Cu percepția distorsionată nici tu nu te vindeci, nici pe altul nu-l ajuți… decât poate să-i adâncești suferința care vine din NECUNOAȘTEREA A CEEA CE SUNTEM CU ADEVĂRAT.

Dumnezeu ne vrea pe toți vindecați, fără nicio excepție!!!!! în mod egal. Asta e credința mea și nu vine de la mine… deci, nimeni nu mi-o ia :))) orice-ar face. E darul lui către noi toți, dacă primim. Dacă primești, atunci efectele curg din abundență în viața ta.

Un ,,bolnav,, se crede separat de Dumnezeu. Această senzație de separare, a făcut posibilă și credința că suntem bolnavi. Dacă treci pe lângă un frate bolnav  îi adâncești credința falsă în separare, cu costul de a o întări și în tine… ai căzut examenul! Recunoaște tu pentru el că ce crede despre el însuși nu e adevărul!

Vindecarea e foarte simplă! că nu e de la noi. Este o sminteală cruntă să hotărăști tu, om adormit, cine, când cum și de ce să rămână cineva dincolo de Iertarea lui Dumnezeu.

Nu poți participa în Planul de Salvare până nu accepți pentru tine iertarea și vindecarea la nivelul real al ființei tale. În PRIMIRE stă vindecarea. Nu accepți și nu primești total… toată iluzia că dumnezeu nu poate, nu vrea și trebuie să suferi. Cu ,,d,, mic, pentru că e imaginea dumnezeului închipuit de fiecare. Și acesta este UN DREPT pe care nu ți-l ia nimeni.

Cristos a rămas cu noi. Lecția Mântuirii de la El o învăț, prin Învățătura Lui. De ce aș alege alt drum sau de ce să o iau eu de la început, dacă El a făcut călătoria pentru mine?

Mulțumesc, Dumnezeule Tată, Dumnezeule Cristoase, Dumnezeule Duhule Sfânt!

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

7 Responses to CE ESTE VINDECAREA

 1. sharabagiu says:

  Asa este. TRAIREA intrece cuvintele, oricat de frumos ar explica ele. Si cum TRAIREA si recunostinta pe mine ma coplesesc, nu le pot duce decat daca plang si ma las topita incetul cu incetul in IUBIRE. Tacerea si lacrimile sunt rugaciunea inimii. Am simtit odata ca “primesc” atata iubire incat am strigat in sinea mea: “mai putin, caci nu pot duce atat”.
  Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh!

  Like

 2. Ralu Daniela says:

  Așa am trăit și eu… iubirea transformă tot… iar această Iubire Infinită este El. Slavă Celor se Sus, iar între noi bună-înțelegere!

  Like

 3. mesager says:

  Ralu…ce este Vindecarea ?

  Like

 4. mesager says:

  Deci : Cuvantul lui Dumnezeu este Invatatura lasata de Mantuitor ! Acum inteleg.Sigur ca iti dau dreptate.Da, Vindecarea vine prin Ascultare !Ma bucur pentru calea aleasa de tine,Invataturile Celor Mari nu ne pot rataci niciodata.Eu a trebuit sa-mi explic cumva si altfel,probabil am si o alta structura mentala,un alt mod de a percepe si intelege lucrurile.Astfel, din expresia ,,La inceput a fost Cuvantul ” am inteles mai intai functia creatoare a cuvintelor noastre…cuvantul este creator,aduce in manifestare;la un anumit nivel de vibratie se intrupeaza,aduna energie si se concretizeaza in plan fizic.Vezi,sa nu te superi,doar incerc sa traduc pe frecventa mea cele spuse de tine.Functia creatoare a cuvantului tine de puterea vibratie pe care o imprimam,iar aceasta putere tine de credinta,de stiinta cu care te legi de Cer,de scanteia de lumina sadita de Dumnezeu in om.Da.,,Ce știe Fiul? Știe că un copac care se usucă, partea văzută, are de foarte mult timp rădăcinile afectate- partea nevăzută. ” Da…se usuca,sufletul omului e copacul,radacinile,iar ceea ce hraneste radacinile este Frumusetea – Tiferet,inima lui Dumnezeu -fara frumusete ne-am usca parjoliti de dor,ori cuvintele Mantuitorului au in ele,de la inceput pana la sfarsit,intotdeauna,curatenie,etic ,moral,iar toate acestea inseamna Frumos ! Nimic nu poate fi frumos daca nu este moral !Asa spunea cineva ,si spunea bine.Da,Vindecarea vine si prin Ascultare !Avem structuri diferite,,multe,se vorbeste de cca.15 tipuri,si fiecarui tip i se potriveste o anumita cale.Toate caile au insa ceva comun care irupe la un moment precis dincolo de tehnica sau metoda,si anume ,apare sacrul,sentimentul divinului- omul lauda,cinsteste,admira ,respecta si iubeste – apar virtutile ,calitatile naturii superioare,omul devine bland ,cinstit si puternic.Fiul ,Cristosul, constiinta noua nascuta din puritate si daruire.Noul mod in care te raportezi la viata si univers.Cred ca amandoi vorbim de spiritualitate in cel mai pur sens al cuvantului.
  ,,VINDECAREA este mintea ta și a mea unită cu cea a lui Cristos. ” Multumesc ,sa-ti dea Dumnezeu sanatate !

  Like

 5. sharabagiu says:

  Ralu, te salut! M-a “traznit”: stii ce se intampla la vindecarea cuiva? Transmiti curent electric VIU! Nu oricine poate asta, ci numai cel conectat la Sursa Vie. Ce fac doctorii cand se opreste inima cuiva? O resusciteaza prin socuri electrice. La fel se face cand un om cu credinta VIE in singurul Dumnezeu Adevarat pune mainile asupra unui bolnav – ii resusciteaza sufletul, ca de acolo a pornit boala, nu? Mesager, iti citesc de o vreme frumoasele comentarii si intr-unul nu mai stiu unde spuneai ceva de-o energie care se revarsa din maini. E posibil sa fi fost “ca un curecnt electric”? Va iubesc pe toti! Eu ma intorc la studiul si la meditatiile mele!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s