SĂ MORI ÎNAINTE DE A MURI!


NIMENI NU FACE CEVA DE LA EL… TU CAUTĂ, CERE, BATE CU SETE ȘI VEI PRIMI!

CERE DE LA CEL CARE ESTE DĂTĂTORUL VIEȚII VEȘNICE!
,,Astfel, Duhul sădește și întărește în noi capacitatea de a-L percepe pe Dumnezeu, o sensibilitate filială. Această sensibilitate ne apare ca simțirea noastră proprie, subiectivă. Totuși, ne dăm seama că în ea se găsesc imprimate sensibilitatea Duhului și cea a Fiului. Distingem în ea persoana noastră, persoana Duhului Sfânt și persoana Fiului. Sensibilitatea formează un tot, dar persoanele sunt distincte.

Duhul nu aduce deci în noi o lumină teoretică, ci o lumină care îmbrățișează inima noastră pentru Fiul și pentru Tatăl. Faptul că Duhul aduce lumina lui Dumnezeu în noi Mântuitorul îl exprimă în acești termeni: “Nu voi veți vorbi, ci Duhul Tatălui vostru va vorbi în voi” (Mt.20,20). Iar Apostolul Pavel scrie: “Tot astfel Duhul vine în ajutorul slăbiciunii noastre, căci noi nu știm să ne rugăm așa cum trebuie, ci Duhul însuși se roagă pentru noi cu suspine negrăite” (Rom.8,26).
D-tru Stăniloae

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s