IUBESC DAR JUDEC PE ALTUL


Când etichetezi oamenii, fie și în mintea ta, ești tot sub sclavia minții neschimbate, deși ai impresia că tu ai priceput totul și că ești cel care a înțeles, iar alții sunt niște adormiți. Asta mi se pare cea mai subtilă formă de rătăcire a minții. Și religia spune să nu urăști ,,păcătosul,,, ci păcatul, adică un singur om de uiți ce este cu adevărat, înseamnă că ai uitat și tu ce ești. Și tot ce vrea mintea ego-centrată este reacția la alt ego pe care îl confunzi cu ființa politicianului corupt, criminalului, hoțului, etc. Îl vezi pe om exact cum te vezi pe tine… un ego care merită să fie pus la punct și pedepsit, vinovat, demn să-l ucidem 🙂 3 zile citești și ești încântat de măreția ființei noastre și crezi că ești spiritualizat, dar a patra zi cineva îți sparge geamul de la casă sau te contrazice, iar tu reacționezi tot ca omul cel vechi. Sau le arăți celor din jur ceea ce crezi, dar tu nu aplici când vine examenul. Ești profesorul care ce predai altora îți predai ție. Dar nu te mira dacă cuvintele tale nu au putere. Nu au, pentru că nu le-*ai lăsat să coboare din minte în inimă, în picioare, în centrul Pământului și înapoi spre inima unită, de data asta cu mintea.
Câți credem, oare, că la întâlnirea cu egoul cel mai înrăit de neiubire, până și un atom de mândrie te scoate din ceea ce ești… perfect, invulnerabil, inatacabil, etc. ?

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s