IGNORANȚA ORBEȘTE OMUL


Ignoranța întărește și adâncește simțul dualității, făcându-te să crezi că ești o persoană, fiecare focar de personalitate construind sentimentul acestei persoane care este specială față de ceilalți sau că viața ta este mai importantă decât a celorlalți. Acest aspect pare a fi natural, deoarece Conștiința trebuie să iasă în lume și să se ducă, în acest trup, la piață să facă shopping, mutându-se de la o tarabă la alta. Imediat poate apărea credința: eu sunt foarte diferit de ceea ce întâlnesc. De fapt, acest ,,eu sunt diferit de alții, este în regulă pentru un scop mult mai înalt… scopul înalt fiind să vezi că ești diferit, dar totuși, Același. Individual, dar în același timp Universal.

Chiar și după plecarea din acest trup, tot va exista o conștiență a individualității, chiar și pentru o ființă foarte înțeleaptă, însă, tot în același timp, există Unicitatea fiecăruia, fără a aduce vreo ofensă cuiva. Existențele din creație nu sunt Una pentru că arată la fel. Nu spunem despre un trandafir că este un stejar, însă toate sunt LA FEL pentru că vin din aceeași Sursă. În toate recunoști Marca Universală a lui Dumnezeu sau Conștiința Pură… sau cum vrea fiecare s-o numească.

Vine timpul pentru fiecare să înțeleagă singur asta, fără a se agăța de vreun concept.

Starea din timpul somnului m-a ajutat să înțeleg destule. În vis apar toate: oameni, natură, bani, lupte, războaie, îngeri sau demoni… toate își fac apariția în somn, însă când te trezești ești tot în pat… toate acestea întâmplându-se doar în mintea mea. Cum de încap în mintea mea atâtea universuri… simplu, toate-s forme ale Conștiinței. Starea de somn cu vise este metafora vie pentru mine care îmi arată că experiențele din timpul zilei, în starea de veghe, nu sunt diferite de cele din visul nocturn. Uneori am vise lucide, sunt conștientă că visez în timp ce dorm, alte ori nu și atunci cred foarte real ce se întâmplă în vis cu toate sudorile sau râsetele de rigoare 🙂 .

Astfel, sunt conștientă că visul continuă și în timpul zilei, iar la nivel intuitiv am înțeles că sunt într-o mare Școală a Vieții cu toată înzestrarea aferentă. Sunt conștientă de modurile de funcționare sau de roluri: elev care învață, cea care sărbătorește ceva, rolul de soție, cel care plânge sau se roagă, cel care meditează la un aspect al vieții, etc. Toate acestea au devenit ceva spontan într-un spațiu imens al  Ființei mele… dincolo de simpla acceptare mentală, de abstractizări sau simplă filosofie.

Din ce în ce mai mult, din experiențele zilnice cu semenii mei, constat că ceea ce vine din exterior și din interior nu se mai lovește de nicio persoană din ființa care sunt… și suntem cu toții! Această persoană n-a fost niciodată reală, ci doar imaginea mea despre mine. Mă bucur enorm de Inteligența dumnezeiască care a lăsat în existență ,,persoana,,, fără de care nu însetezi după Adevăr și după a afla ,,ce sunt?,,. Chiar dacă mai e ceva din persoană, vezi prin ea unde este Izvorul Duhului/Sinelui. Persoana nu mai are de spus și de țesut nicio poveste. Se mai amestecă cu toate și caută să revină pe pozițiile vechi, însă acest ,,fenomen,, este acum observat de cineva mai mare din mine. ,,Cineva,, ca Fundal a tot ce e mișcare, transformare, timp… Cineva care nu poate fi ascuns nici de 1000 de persoane și care nu are puncte cardinale… nu e nici acolo, nici dincolo … nu poate fi localizat niciunde și nu aparține nimănui (numai unei ,,persoane,, îi aparține ceva :)))).

În Tăcere toate devin extrem de simple și clare.

Din această Tăcere și Nemișcare știi de unde vin cuvintele oricui, dar mai ales ale tale… din Fundal, sau de la o ,,persoană,, ?, persoana fiind Conștiința în forma ei extrem de limitată și limitativă 🙂  Sunt mai înainte de orice cuvânt, fie el și spontan… poți observa și traseul cuvintelor tale și dacă ele ajung în solul inimii celui de lângă tine. Știi și când cuvintele se lovesc de o persoană și atunci taci spontan. Știi când lipsesc persoanele și identificarea cu ele… atunci mințile și inimile sunt Una în Aceeași Sursă.

Nu există niciun Personaj Principal… singura Realitate este Sinele și parfumul iubirii care emană spontan din El.

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s