VINOVĂȚIA CA INSTRUMENT DE TORTURĂ AL EGO-LUI


Am văzut 2 tipuri de oameni: 1. care se găsesc vinovați doar pe ei și cu ceilalți se poartă, drept compensare, mult mai frumos; 2. care proiectează propria vinovăție pe toți ceilalți, ei fiind vinovați de nefericirea lor. Și 1 și 2 sunt sclavii trecutului… morți vii (neexcluzându-mă de aici pe mine 🙂 ).
Pentru cei care au discutat cu preoții lor știu că unul dintre păcatele contra Duhului Sfânt este să consideri că Dumnezeu nu te iartă niciodată pentru ce ai făcut, proiectând propria lor mândrie exacerbată asupra unui dumnezeu închipuit de către ei, dar mai ales mândria năroadă de a considera că Dumnezeu a creat rebuturi. Ideea că suntem perfect identici în sfințenia esenței a tot ce creează Dumnezeu nu există, din nou, pentru smintita minte a celui care crede că e mai bun decât altul mai ne-bun. Numai rătăcirile aduc ,,dovada,, incontestabilă că nu suntem egali și că ploaia și soarele care sunt date peste toți, ca și suflarea de viață, sunt preferențiale 🙂 Inclusiv cei înnegriți și închistați în ambiția persistării în ne-iubire sunt așteptați să se trezească… iar Dumnezeu, în Marea lui Milă, Bunătate, Inteligență, Sfințenie ne-a dat fiecăruia să venim de mână cu tot ceea ce există.
Terenul de joacă al Ego-lui este Pământul… Școala de ,,dacă emiți gânduri de ne-iubire, după Legea Strictă, CEEA CE PLANTEZI ACEEA VA RĂSĂRI ȘI VEI AVEA,,. Vinovăție vezi în tine, vinovăție vezi în toți… mai puțin în cei care îți cântă în strună până când nu sunt de acord cu distorsiunile tale… apoi și ei sunt vinovați… confunzi prietenii cu dușmanii și dușmanii cu prietenii, căci omul face separarea în prieten-dușman.
Ai întors fața către Trecut și te-ai văzut în toată splendoarea orbirii și ne-iubirii… ai plâns toate erorile și greșelile… ți-ai dat seama că ai pierdut eoni de timp cu nebunia minții care crede că tu te-ai făcut pe tine, că tu poți unelti contra lui Dumnezeu, că tu ești singur pe lume…fără Tată, fără Mamă… un ne-înțeles… adevărul este că interpretările desfigurate ale minții nu le poate înțelege nimeni.
Acum că ai văzut și te-ai căit amarnic… de ce insiști să trăiești în trecut? de ce insiști să te pedepsești mereu și pe tine și pe alții? de ce ești atât de atras de pedeapsă?… pentru că tremuri de frică, nu-i așa? Pentru că n-ai înțeles nimic! În orice a fost creat de Dumnezeu există Sfințenia Sa! Spune că nu-i așa!
Crezi că poți să-ți faci rău ție sau altcuiva cu vinovăția și pedeapsa pe care o ceri?
Da, crezi că poți, altfel nu ți-ar fi atât de greu să înțelegi că Dumnezeu ți-a dat Din El și ție și la toți.
Ești atras de vinovăție și ataci pentru că regatul tău este cel al ,,celui rău,,= Ego = mintea care gândește fără Dumnezeu.
Atunci când îți lipsește bucuria și simplitatea, pacea Lui… ești în regatul subteran al minții în slujba Ego-ului, iar el te va tiraniza pe tine și pe toți cei din jurul tău până când te vei sătura de mintea ta și o vei închina cu bucurie Dătătorului de Viață.
Ai greșit? Iartă-te! Nu te-ai iubit? Iubește-te, ceea ce ai făcut ai făcut în coșmarul tău, alături de alți adormiți sau somnambuli. N-ai știut că Dumnezeu e Viu și Adevărat? Adu-ți aminte că El te cunoaște, numai tu ai crezut că ești de capul tău… numai tu nu-ți recunoști Tatăl și îl confunzi cu creațiile Sale.
Deșteptarea! Scutură-te de tine și ia-ți moștenirea în primire!
Iar dacă Dumnezeu hotărăște cum să pleci de aici, poate că vei înțelege Jertfa și Eroii Iubirii Divine care au fost uciși de către cei care au fost deranjați din somnul lor sau mai bine te omoară decât să creadă în Nevinovăția și Sfințenia Fiului. Iar El nu a venit degeaba, ci ca să-ți arate și să-ți spună că acestea sunt și ale Tale.

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s