UN RĂSPUNS LA ,,PROBLEMELE,, DE AZI DINTRE OAMENI


Triumful creștinismului printre neamuri NU S-A BAZAT PE IMPUNEREA UNEI DOCTRINE, ci pe probarea ca experiențe concrete a unui fapt de importanță vitală. Oamenii care au aderat la creștinism în primele secole creștine, au înțeles în mod practic experimental,  că în timp ce vechii zei nu puteau ajuta pe nimeni , noua religie se baza pe ceva VIU: PREZENȚA CONTINUĂ A LUI IISUS HRISTOS în Trupul de Slavă. Botezarea și pronunțarea în mod repetat a Numelui lui Iisus Hristos, cel mai puternic Nume din Cer și de pe Pământ, continuitatea prezenței Sale a dus la formarea unui ,,câmp,, de energie necreată, prin care fiecare nou convertit era prezent în Trupul Lui Hristos ca ,,mădular,, al Acestuia… ei în Hristos, și Hristos în ei. Martirii creștini din primele secole ale noii ere, care erau uciși cu violență deosebită de către gladiatori sau sfâșiați de fiarele sălbatice din arenele romane, mureau cu zâmbetul pe buze, murmurând Numele lui Iisus Hristos sau rugându-se. Ce glumă deocheată ar fi să credem împreună cu foarte mulți istoriografi moderni, că martirii creștini erau ,,îndoctrinați,,.

Dacă nu ne rugăm continuu în Duh și Adevăr, ,,urâciunea pustiirii,, poate atinge și pe cei mai luminoși. Timpurile grele întotdeauna au ,,născut,, pe sfinții Lui.

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

3 Responses to UN RĂSPUNS LA ,,PROBLEMELE,, DE AZI DINTRE OAMENI

 1. jmsabbagh says:

  Exceptional blog.l enjoyed browsing through your posts .Thank you ,Gracias,tankeschon for following my blog.Best wishes.Jalal

  Like

  • Ralu says:

   Glad meeting you here, Jmsabbagh and thank you for your kind words! Also, I am glad to see that you can read Romanian writings. Best regards, Jmsabbagh!

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s