ȘTIINȚA ȘI RELIGIA


Știința, ca braț lung al organelor percepției, este știința celor văzute.
Religia este știința celor ne-văzute. Una e știința conștientului, cealaltă a subconștientului.
Cele 2 de nu se susțin una pe cealaltă și nu sunt în echilibru, nu și-au atins scopul existenței lor.
Legile sunt întrecute prin cunoașterea lor, nu prin ignorarea lor sau încălcare și astfel ieși de sub ,,robia,, lor.
Cât despre ceea ce crezi, îndemnul a fost să cercetăm tot… pentru că Legea corespondenței se verifică de la un capăt la celălalt pe axa: gând-vorbă-faptă sau intenție-sentiment-aducere în realitate a intenției/voii.
Știința, ca observator al descoperirilor ei, m-a adus la această viziune: oricât am descoperi armonia și inteligența din ,,spatele,, legăturilor și relațiilor dintre elementele creației, până la cele mai fine constituente… Cauza cauzei nu o știe decât Cel care este conștient de Intenția cu care a Creat Lumea. Ca și omul: doar tu știi exact ce ai voit când ți-ai adus voia la lumina punerii în faptă.
De aceea, în spatele oricărei percepții oricât de corecte și rafinate, RĂMÂNE TAINA, pentru că Adevărul nu are Început, Sfârșit sau Limite… nu poate fi cuprins de Percepție, Minte, Lume… e dincolo de Dincolo… mirarea, uimirea, recunoștința, pacea, bucuria, fericirea sunt, astfel, veșnice.

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

4 Responses to ȘTIINȚA ȘI RELIGIA

 1. Georgeta Popoiu says:

  Eu as spune ca ” religiile ” lumii pretind ca fiecare ar fi o doctrina prin care ne re-leaga cu Dumenzeu, sau cu marele spirit, cu Creatorul si de acolo noi prindem puteri si realizam tot ce ne dorim indiferent de adevar si dreptate, prin ritualuri si jertfe si alte vrajitorii, rugaciuni mai bune sau mai putin bune, adevarul Dumnezeului Creator, cel viu si adevarat, fiind altul; iar stiinta ar fi, capacitatea individului de a avea fiecare cate o limita in a descoperi ceea ce Dumnezeu a creat deja, fara sa se intrebe daca stie fizica, chimie, matematica … limita permisa de Dumnezeu, cred. Probabil, ca nu ne-ar fi trebuit ”stiinta ” daca nu ne razvrateam si daca traiam liberi in Paradisul creat unde luam de-a gata totul, fara descoperiri si munca….acum sa muncim, mult si bine !!!

  Like

  • Ralu says:

   O singură clarificare aș aduce… când am scris Religie nu mă gândeam la separare, ci la o dimensiune de re-legare cu ceea ce reprezintă ,,omul religios,, în comunicarea reluată cu Creatorul lui, fază prin care cred că trec foarte mulți oameni… după ce comunicarea a fost reluată, omul religios este echilibrat, lucid și cunoscător al naturii sale umane. Ideea mea forță referitoare la atâtea religii este că libertatea de gândire este cel mai frumos Dar al lui Dumnezeu pentru toți! Acum că prin acesta credem în minciuni sau facem din adevăr ne-adevăr și din ne-adevăr adevăr e un subiect situat la alt nivel, adică din alt punct de referință al observatorului. Îți mulțumesc pentru răspuns!!! Te îmbrățișez cu toată dragostea! Ralu

   Like

   • Subiectul abordat de tine, tine de milenii, a curs cerneala cat Dunarea, marile si oceanele si nu au fost 2 oameni care au gandit si raspuns lafel… continua fiindca ne mai trezim cate unii… multumesc !

    Like

   • Ralu says:

    Ai pus un zâmbet mare pe fața mea!!!!… asta este! să găsești răspunsul prin tine și să ți se lumineze câmpurile… fără a uita să menționez că nivelul de înțelegere sau vederea se îmbunătățește exponențial cu setea tot personală. Cu mare plăcere!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s