KEEP SINGING, MY LITTLE ONE :)


Continuă cântecul

„Când o femeie dintr-un vechi trib african îşi dă seama că este însărcinată se pregăteşte pentru cel mai important lucru pe care-l trebuie să-l facă în aşteptarea copilului. Se retrage în afara comunităţii, cu prietenele, se roagă şi meditează împreună, până când ea, sau o alta, aude cântecul celui care se va naşte peste câteva luni. O credinţă a locurilor spune că fiecare suflet are propria vibraţie, care îi exprimă amprenta unică şi menirea existenţei.
Femeia care a prins cântecul din invizibil îl îngână cu glas tare, iar celelalte fredonează împreună cu ea, ca să-l memoreze şi să-l poată repeta fără şovăire. Apoi se întorc în trib, unde îi vor învăţa şi ceilalţi.
În momentul naşterii, întreaga suflare se adună în jurul pruncului şi îi cântă cântecul propriului său suflet. În anii următori tribul este prezent la fiecare dintre lecţiile de viaţă pe care le primeşte copilul şi îi sărbătoreşte fiecare reuşită cu acelaşi cântec. Mai târziu, când intră în rândul bărbaţilor sau al femeilor, când se căsătoreşte, când are primul copil… Omul îşi aude cântecul din nou şi din nou. De fiecare dată primeşte celebrarea colectivă a esenţei sale sufleteşti. Când se pregăteşte să părăsească această existenţă îl ascultă pentru
ultima oară. La fel ca în prima zi de viaţă, toţi membrii tribului vin la căpătâiul său şi cântă cântecul care-i însoţeşte naşterea în lumea de dincolo.
Comunitatea aceasta se conduce după reguli simple. Dacă cineva din grup comite o greşeală gravă, o nedreptate, un act imoral sau violent este convocat întregul trib. Oamenii fac cerc în jurul celui vinovat. Ce fel de judecată şi ce fel de pedeapsă urmează? Niciuna. Grupul începe să cânte celui care a greşit cântecul propriului său suflet. Tribul ştie că nu pedeapsa este cu adevărat folositoare pentru cineva care a încălcat codul de convieţuire. Ci iubirea şi reamintirea esenţei reale a fiinţei sale. Căci atunci când un om îşi recunoaşte cântecul propriului suflet nu mai are nici cruzimea, nici slăbiciunea de a face lucruri care să-i rănească pe cei din jur.”
Un prieten adevărat îţi continuă cântecul atunci cand tu ai uitat versurile! Indiferent de paşii pe care-i faci în viaţă, de alegerile pe care le faci, persoanele care te iubesc rămân alături de tine şi au grija să iţi amintească frumuseţea unică a sufletului tău, tocmai când te simţi mai urât şi mai neînsemnat. Îţi amintesc faptul că eşti complet ,chiar în momente când te consideri neputincios şi rupt în bucăţi, îţi aduc aminte că eşti curat, exact când te simţi mai vinovat. Şi te fac să vezi din nou care-ţi este menirea în această viaţă, tocmai când eşti mai confuz şi mai puţin încrezător.Nu te îngrijora dacă te simţi nesigur, dacă răguşeşti încercând să menţii linia melodică. Bucură-te de fiecare clipă şi cântă fără oprire pe drumul tău de întoarcere acasă. Vei avea Momente când vei uita…Atunci vei auzi în jurul tău persoane care îţi vor şopti notele muzicale şi, în sfârşit, îţi vei aminti cântecul…”

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

7 Responses to KEEP SINGING, MY LITTLE ONE :)

 1. doarnicol says:

  “… îți continuă cântecul atunci când tu ai uitat versurile.” Minunat. 🙂 Mulțumesc mult de poveste. Semenii și ..iubirea lor să ne fie doctor și preot, și dascăl, ….și veșnic părinte.

  Like

 2. sharabagiu says:

  “Un prieten adevărat îţi continuă cântecul atunci cand tu ai uitat versurile!”
  Astazi tu, tocmai acest cantec mi-ai cantat … multumesc Ralu!

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s