CE ALEG?


Ce alegi, VIU sau MORT ?
Atunci cînd mergem la ,,moartea,, cea din care ne revenim în fiecare dimineață, lumea nu mai există, dar nici tu pentru lume… ea își continuă mersul fără tine, iar tu visezi fără aportul ei.
Asta-i diferența între Viu și Mort: conștiența! Sau, cum spun înțelepțiții, starea de Prezență continuă. De aici începe drumul spre lumina minții și a înțelegerii de sine și de Dumnezeu. Ești conștient că ai toate defectele lumii în tine? Ești conștient că ai toate calitățile potențiale, după Chipul Celui care ne-a creat perfecți în Perfecțiunea Lui? De aici începe obișnuirea ochilor cu lumina adevărului, care ,,rănește,, ochii obișnuiți cu amorțeala și comoditatea semi-întunericului… se lasă liniștea cînd nu te mai opui, nu te mai aperi, nu mai ataci… nu mai ai o imagine falsă despre tine… de aici începe adîncirea în liniște și împăcare cu tine însuți, cu Dumnezeu, cu tot ce te înconjoară… cu cît nu ești gata să-ți recunoști toate defectele și toate calitățile, cu atît drumul spre pacea sufletului pare a fi foarte lung și foarte strîmt.

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
Aside | This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

13 Responses to CE ALEG?

 1. sharabagiu says:

  Ralu, Ralu, mult iubesti pe Domnul, si mult esti iubita de El!
  Altfel nu mi-ai fi raspuns azi la intrebarea care ma framanta. Iarta-ma ca-ti scriu asa, nu vreau sa tulbur, dar asa vad si asa imi spune inima care se frange sub cuvantul primit.

  Ralu, sa scrii tot ce auzi in inima. Pana la vremea stabilita, cat o fi, ‘om comunica pe net-ul asta, cu rostul lui. Dar deja inimile incep sa se auda intre ele.
  Acum ceva timp in urma Eugen mi-a spus sa incep un blog unde sa scriu despre vise. Am ezitat, ne-avand prea multa incredere. Azi ma bucur ca i-am ascultat indemnul, pentru ca as fi ramas in postura de observator, si nu participant, la toate bucuriile de care am parte.

  Like

  • Ralu says:

   Ești printre puținele persoane care mi-au deschis ușa inimii lor urgent și total (cît se poate 🙂 ). Nu mie mi-ai deschis, dar TU MI-AI ARĂTAT PUTEREA IUBIRII NECONDIȚIONATE, care este virală, miraculoasă, singura care e Reală.

   Like

 2. Georgeta Popoiu says:

  Ultima fraza mi-a placut enorm ” cu cît nu ești gata să-ți recunoști toate defectele și toate calitățile, cu atît drumul spre pacea sufletului pare a fi foarte lung și foarte strîmt.” Multumesc ! E greu sa se priveasca omul in oglinda, sa constientizeze propriile calitati si defecte, mai ales ca nu prea are o busola, un reper… cred. Mai ales cand fiecare individ isi creaza in minte un Dumnezeu dupa prorpiile interese personale sau de grup…. asa sa fie oare ?

  Like

  • Ralu says:

   Dragă Georgeta, știu doar atît: am avut experiența dumnezeului pictat după interese personale sau de grup… este extraordinară!!!! am fost condusă acolo, eu ne-voind decît să aflu adevărul despre Om, despre mine, despre Dumnezeul ADEVĂRAT. Excepțional este că prin vederea A CE NU ESTE / PRIN TOT FELUL DE ÎNCHIPUIRI MENTALE… ți se deschide o ușă în inimă… de aici, atunci cînd comunic, cel care ascultă mă poate respinge sau, dimpotrivă, ceva din el validează ca fiind ceva comun… adică miros de universalitate. Eu scriu nu gîndesc :)))))))))

   Like

   • Stiai ca Biblia, singura carte profetica din lume care vb despre iudaism si crestinism, este impotriva picturilor, sculpturilor, altarelor, spiritismului, moastelor, pomelnilor, procesiunilor si multe alte chestii ce se practica pe la noi in ortodoxism si catolicism ? Eu asa am citit. Dumnezeul creator vrea schimbarea noastra si nu ritualuri, jerfte si alte practici interzise, ptr asta a fost asasinat IIsus.

    Like

   • Ralu says:

    Uite ce e în mine: nu mă împiedic de nimic, nici de prezența icoanei, nici de lipsa ei… nici de Ființă, nici de Contopirea pînă la a nu mai exista Eu-ul acesta care face și din Dumnezeu Întrupat, hoț, tîlhar… demn de ucis. Însă mărturisesc cu întregimea mea că după ce am fost botezată, după Împărtășirea cu Sîngele și Trupul Lui Tainice, etc. … m-am trezit îndrăgostită de Omul-Dumnezeu. Te întreb, ce mai poate să-i spună cineva unui îndrăgostit lulea sau există ceva care să-l mai dezlipească de Iubitul lui? Nici măcar mintea mea nu mai stă între mine și El, deci ce pot să-mi facă alte minți cu orice interpretare pro sau contra? Atît știu: sunt îndrăgostită cam demult de El… am trecut prin multe crize și focare de personalitate ÎMPREUNĂ… restul e vînare de vînt 🙂

    Like

   • Depinde de ” EL ”…. fiecare avem un ” EL ” de care ne indragostim, facem o pasiune, dar sa nu ne trezim ca iubim ceva fals, pe care nu-l cunoastem si nu-l intelegem, nici nu stim ce doreste de la noi… asa ca mai intai studiez bine Biblia, fiindca numai acolo este adevarul, restul sunt inventiile fiecarui creier uman, in ce ar dori sa creada, poate sa creada si in magicieni, in vrajitori, sau in orice ii indeplineste dorintele… si nu e tocmai Dumnezeul Creator Viu si Adevarat, parerea mea. Fiindca si criminalul si hotul se roaga tot la un Dumnezeum la al lor, inventat….Dumnezul creator, spune clar : ” nimic murdar nu va intra in Impatatia Mea”, fiindca este unicul adevar si dreptate si aici nu am venit sa ne distram, pe pamant ne dam cateva examene bune ptr ” mantuire ”, transformare, evolutie spirituala, parerea mea si nu ma refer la miile de religii, ci la adevarul bliblic incontestabil pe care l-am aflat si eu de curand si care m-a cam speriat, fiindca nu este asa cum credem noi, ca Dumnezeu este magicianul care ne indeplineste dorintele noastre egoiste, in detrimentul altora probabil.

    Like

   • Ralu says:

    Nu se înțeleg prea multe și ești nesigur pînă se stabilește o relație personală, între om și El. Iar asta poate veni atunci cînd pleci la Lucru și faci ceea ce scrie în Biblie… îți mărturisesc, deasemenea, că după un timp știi cine este Lucrător al Cuvîntului și cine nu. Oricum, chemarea o face El… noi spunem doar NU sau DA.

    Like

   • Posibil, eu am dorit demult sa stiu adevarul, dar mi l-a dat partial, la varsta de jumatate de secol, imi pare rau ca acum, cand sunt atatea informatii, sa stam totusi in nesiguranta inca…totul a fost profetit de la Geneza, evreii stiu asta, au specialisti care desopera situri arhilogice si care cerceteaza scripturile stravechi, plus manuscrisele de la Marea Moarta descoperite prin preajma celui de-al doilea Razboi mondial, evanghelii, gnostice, agnostice si nu mai stiu cum…e mult de studiat si mult disceranamant, unii au innebunit…

    Like

 3. Ralu says:

  Continuare : 🙂 … Icoana se vede de la mine cam așa: viața lui Isus, a Sfintei Marii, a tuturor Sfinților a fost atît de înaltă de trăirea în Dumnezeul Adevărat, încît li s-a zugrăvit chipul în icoană. După trăirea mea nu se va face nici o icoană :). Este imposibil să nu aibă destui oameni în casele lor poze cu familiile lor, cu cei iubiți. În casa mea am icoana lui Iisus Hristos, a Mariei și etc. pe care le-am primit ,,din întîmplare,,, dar îl am și pe tatăl biologic, pe ,mama, surorile… încalc, OARE, Cuvîntul Biblic? Nu știm noi toate informațiile, dar este imposibil ca unii oameni văzători cu duhul să fi pictat ceea ce n-au văzut. Îmi place mult vorba unui Sfînt ortodox: acum e pe crezute, dincolo e pe văzute. Biblia nu dezvăluie totul… e pentru toți… unii rămîn înfipți în literă, alții, se spune, merg în întuneric cu ea în mînă.

  Like

  • Georgeta Popoiu says:

   Citeste Biblia, esti inteligenta, roaga-te si ti se vor descoperi tainele ei, nici eu nu credeam vreodata, ca voi intelege ceva. De atunci, din 2010 cand am citit Biblia in intregime rapid, nu mai vreau sa aud de ortodoxism sau catolicism ca si multi alti preoti care au renuntat demult, inclusiv Cornilescu care a tradus Biblia in limba romana mi se pare ca prin 1927. Cauta pe youtube sa vezi cati preoti s-au pocait si s-au dezbracat de sutanele lor, fiindca preotia a fost in iudaism, in crestinism, toti care isi predau viata lui IIsus sunt ” preoti ptr imparatie” . Religiile catolice, ortodoxe, penticostale, adventiste, etc. sunt diversiunea adevarului si ma bucur ca mi s-au confirmat multe chestii fiindca mintea si inima mea refuzau sa creada intr-un Dumnezeu ortodox sau catolic, care face atatea tampenii de mi-e rusine sa cred ca poate exista asa ceva, parerea mea si a multor altora. ” Satan se va aseza in locul lui Dumnezeu, se va da drept Dumnezeu si va insela lumea ” , ” proorocul mincinos ” citat din Biblie.

   Like

   • Ralu says:

    Draga mea, citesc biblia de cel puțin 15 ani și, îți spun direct, Lucrez după ea din 2010… adică am cercetat ce scrie acolo… nu sunt interesată de dezbaterile teologice și nu voi renunța la duhovnicul meu, pentru că și pe el îl iubesc. Ceea ce trebuie să-ți spun este că am primit cunoașterea Lui, iar ceea ce transpare din Biblie trece dincolo de simpla interpretare. Este foarte multă judecată în acest mesaj, și nu cu mine vorbești, ci cu of-ul tău justificat, pentru că orice om are dreptate conform nivelului lui de judecată. Tu încă nu faci nici o diferență între natura umană extrem de instabilă și natura noastră divină. Nu mai continui discuția pentru că nu prea ai ascultat cuvintele mele. De cel puțin 2000 de ani, Iisus a arătat de ce suntem în stare atunci cînd suntem sclavii minții neschimbate… fie preot, fie om ne-preot. Însă judecarea pe categorii întregi de oameni, nu mai vorbim de indivizi, îmi arată că în visul realității celui care judecă vor apărea numai ,,nenorociți,, , ,,habotnici,, , ,,impostori,, … ceea ce vedem în interiorul nostru proiectăm în afară… iar caruselul se învîrte pînâ cînd ne săturăm de lume și intrăm să vedem cum stă treaba prin noi. Suntem toți interconectați , iar ceea ce spui despre Unul spui despre toți… ce spui despre toți spui despre Unul.

    Like

   • Adevarul este relativ … la oameni….ok. Multumesc ptr raspunsuri. Fiecare cu limita lui. Fiecare cu cat cere si primeste. Eu nu lovesc in nimeni, am spus o parere. Atun ci reciteste ” Romanii ”… vezi ce spune despre ” Icoane”. Nu exista 2 oameni care sa gandeasca la fel pe lumea asta.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s