PROFESORUL DE CHIMIE


Într-o lume absolut imaginară exista o singură clasă de chimie anorganică :), un singur profesor doctor docent și o singură programă școlară. Studiau reacțiile și legăturile chimice.
Profesorul avea o singură dorință: toți elevii lui să devină doctori honoris causa în chimia anorganică.
Elevii pricepeau unii mai ușor alții mai greu, iar când deveniră profesori fiecare avea stilul lui… Unul preda tunînd și fulgerînd din vocea-i sigură și aspră; altul explica reacțiile împletite cu experiențele lui de viață; altul nu preda decît în laborator pentru că văzînd ce se întîmpla pricepea mai ușor; altul, predînd extrem de senin declanșa o adevărată ,,chimie,, (cum spun americanii) între participanții la ora de chimie; un altul înainte de a răspunde la o întrebare a elevului întreba: – Cît îmi dai să-ți spun? (acesta pînă la urmă a fost dat afară din breasla profesorilor).
La banchetul de sfîrșit de facultate profesorul le-a spus doar atît: predați cum puteți voi mai bine și după cum vă ghidează inima în fiecare moment, dar predați numai Chimia, căci asta e singura ,,materie,,! Nu predați altceva, căci altceva nu e Real și veți fi doar niște profesori ratați cu elevi și mai ratați :))))))

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
Aside | This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

4 Responses to PROFESORUL DE CHIMIE

 1. Raze de lumina says:

  Sa nu predai inainte de a intelege , de a-ti insusi si a integra in tine insuti “chimia” ..

  Like

  • Ralu says:

   A preda înseamnă a experimenta sau a aplica informațiile primite. Totul e să pleci la lucru… există o copilărie, o tinerețe și o maturitate/bătrînețe în toate.
   În răspunsul tău recunosc maturitate. Recunosc pentru că de cîte ori nu am stat destul la marinat, am trecut urgent în bancă. Și-mi place să stau în banca mea :))))
   Îți mulțumesc pentru intrarea în paginile sufletului meu nedesăvîrșit :))))
   Bine ai venit!

   Like

 2. sharabagiu says:

  Ralu, te iubesc, iti multumesc! Domnul mi-a raspuns prin tine…pentru a cata oara..?!

  Ca metode de memorare, dupa lecturare, demostratii, discutii, practica pe propria piele, cea mai buna metoda este sa-i inveti pe altii. Cred ca este si cea mai roditoare metoda de memorare.
  Si nu asta-i unul din punctele cheie: sa aduni “zestre” pentru tine si sa-i ajuti si pe altii sa faca la fel, daca vor, desigur? Dar cate nu invatam in toate etapele…

  Like

  • Ralu says:

   Nici nu știi cîtă dreptate ai… ce îi înveți pe alții, ție iți predai … Nu există să nu predai prin toate atitudinile, prin cuvinte…. putem preda atacul atunci cînd ne supărăm…. putem preda că putem fi atacați și că atacul are realitate atunci cînd nu iertăm pe loc… Cînd nu mai ,,predăm” , nu mai comunicăm… iar Viața înseamnă comunicare și comuniune. TE IUBESC!!!!! Dacă Tu n-ai fi, Eu cu cine aș mai împărtăși?

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s