CERCETAȚI, CĂCI NU ȘTIȚI CE VEDEȚI!


S-A SPUS: CERCETAȚI TOATE DUHURILE !!!!
Nu venera nimic… decât pe Domnul Dumnezeul Tău!, căci vezi, dar nu știi, încă, ce vezi!

Trupul unui om nu putrezește în trei cazuri: când omul a trăit o viata sfântă și a fost binecuvântat de Dumnezeu cu darul reputrezirii (Sfintele Moaște); când omul a murit cu păcate grele nedezlegate sau sub un blestem; când, după moarte, trupul este supus unor procese biochimice speciale, cu scopul (inuman) de a fi conservat.

Trupuri neputrezite, dar nu sfinte moaște: ex.: mumiile egiptene; ex: Lenin și Stalin, alți oameni care și-au comandat mumifierea prin metode ale tehnologiilor moderne;Kim Jong-Il, liderul politic al Coreei de Nord, a murit in ziua de 11 decembrie 2011. Îmbălsămarea trupului acestuia a fost realizata de un grup de experți rusi, conduși de Vladislav Kozeltev, de la “Centrul de Tehnologii Bio-medicinale”, din Moscova.

Trupuri neputrezite, păcate nedezlegate:

Când trupul unui om de rând nu putrezește, deși este îngropat în mod firesc, fie a fost supus unor condiții speciale ale solului (cazuri foarte rare), fie cel în cauză a murit cu unele păcate grele nedezlegate. De aceea se citesc, la înmormântări…

Rugăciunile de dezlegare:

În vara anului 1854, într-o noapte, Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica a rămas în casa unui credincios de pe Valea Jiului. Și iată, fiii unui om înstărit au mărturisit sfântului că tatăl lor a murit de mai multi ani, însă trupul lui n-a putrezit în pământ. L-au dezgropat de trei ori, i-au făcut parastas, cu arhierei și cu preoți, dar trupul său tot întreg s-a aflat în groapă. A doua zi, Sfântul Calinic a mers la biserica satului, pentru a citi el însuși rugăciunile de dezlegare. În timp ce sfântul citea rugăciunile de dezlegarea păcatelor, trupul cel neputrezit a început a se preface în țarână, de la picioare spre cap. La sfârșitul rugăciunilor, întreg trupul său se prefăcuse într-o grămăjoară de țarână amestecata cu oase albe. Aceasta minune este zugrăvită și pe racla cu Moaștele Sfântului Calinic, din Mănăstirea Cernica.

De ce sunt deosebite Sfintele Moaște ?

Trupurile sfinților rămân neatinse de stricăciune. Aceasta nestricăciune nu este rezultatul unor fenomene naturale sau umane, ci este darul lui Dumnezeu, dăruit acelora care L-au preamărit prin viata lor sfântă. Sfintele Moaște păstrează în ele o putere dumnezeiasca, încă din vremea când trupurile lor erau unite cu sufletul. Trupurile nestricate ale sfinților indică faptul că trupul n-a fost creat ca să moară, ci ca să fie viu și să traiască veșnic în Dumnezeu, precum va face după obșteasca înviere.

Sfinții nu au dorit să aibă Sfinte Moaște, în smerenia lor ei socotindu-se nevrednici de darul mântuirii. Multi sfinți au dat porunca ucenicilor să fie îngropați în taină, iar locul să nu-l spună nimănui. Alti sfinți, vrând ucenicii să le dezgroape cinstitul trup, au scos flăcări din mormânt, spre înfricoșarea acelora, precum s-a întâmplat la mormântul Sfântului Atanasie Athonitul.

Advertisements

About Daniela Sarah

„Gândul la Tine îl tulbură pe om așa de adânc, încât nu-și poate afla mulțumirea până ce nu Te laudă pe Tine; căci ne-ai făcut pe noi pentru Tine, și neliniștit este sufletul nostru până ce se va odihni întru Tine.” (Fericitul Augustin) Am venit să învăț să iubesc fără condiții, să-L cunosc și să creez ca El, am venit să învăț Arta de a Lumina până ce lumina ajunge și la tine...
Aside | This entry was posted in Cunoaștere de sine.... Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s